RETRIBUCIÓ SALARIAL DELS ADMINISTRADORS - Activa Grup
15468
single,single-post,postid-15468,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
business-163501_

RETRIBUCIÓ SALARIAL DELS ADMINISTRADORS

Les funcions principals d’un administrador són la formulació dels Comptes Anuals i la convocatòria de Juntes.

El càrrec d’administrador és una depesa deduïble sempre que en els estatuts de la Societat consti que el càrrec és retribuït.

Cada any a la Junta per la formulació dels Comptes Anuals, s’haurà d’aprovar i especificar el tipus de retribució, la qual haurà de ser proporcional a la situació econòmica de l’empresa i a les funcions i responsabilitats que l’administrador tingui atribuïdes.

La retenció d’IRPF a aplicar per aquestes retribucions és del 37% (19,50% per empreses on la  xifra de negocis de l’exercici anterior sigui inferior a 100.000,00 €).

L’administrador, a part de fer les seves funcions com a tal, pot fer altres tasques per l’empresa que hauran de ser retribuïdes segons el preu de mercat (recomanem fer un contracte de prestació de serveis).

Aquestes retribucions es consideren rendiments del treball i per tan aniran per taules, l’IRPF a practicar dependrà del sou brut i de la seva situació personal.